DiŽtist en sportdiŽtist
De diŽtist
Bij een diŽtist kun je voor allerlei voedingsvragen en voedingsgerelateerde klachten terecht.Veel mensen denken bij een diŽtist direct aan overgewicht en afvallen. Nu is overgewicht ook een complex probleem en is de diŽtist specialist op dit gebied, maar een diŽtist doet veel meer.

Het kan namelijk ook zijn dat je klachten hebt of een medische indicatie waardoor je anders moet gaan eten.
Denk bijvoorbeeld aan diabetes, ondergewicht, eetproblemen, maagdarmklachten, een verhoogd cholesterol of een hoge bloeddruk. Maar ook bij zwangerschap en (intensief) sporten kan een voedingsconsult nuttig zijn. Voor al deze zaken kun je bij de AVS diŽtist terecht.

DiŽtist is een beschermde titel die je krijgt na het goed afronden van de vierjarige HBO-opleiding Voeding en DiŽtetiek.
De diŽtisten van AVS staan geregistreerd in het Kwaliteitsregister voor Paramedici.

De sportdiŽtist
De diŽtisten van AVS zijn ook sportdiŽtist. Een sportdiŽtist is dé specialist op het gebied van voeding en sport voor alle leeftijden.
Voeding en sport horen bij elkaar. De juiste voeding bevordert de gezondheid, helpt je beter te presteren en zorgt voor een sneller herstel. De sportdiŽtist maakt een voedingsplan, afgestemd op de trainingen en de leefstijl van de sporter.
De sportdiŽtisten van AVS zijn lid van de Vereniging SportdiŽtetiek Nederland en zijn SCAS geregistreerd.
Klik op de rode knop voor het
berekenen van je Body Mass Index
AVS sport-dietisten BMI Calculator
Fit en Gezond