Kindcentrum
Het Kindcentrum is een multidisciplinair samenwerkingsverband op het gebied van kindzorg. Hierdoor kan optimale zorg worden verleend aan ouder en kind.

De sportdiŽtisten van AVS zijn verantwoordelijk voor de voedingscoaching binnen het Kindcentrum.
Gezond eten is voor alle kinderen belangrijk. Een gezonde groei en ontwikkeling van het kind staat daarbij op de eerste plaats. Maar hoewel dat eenvoudig klinkt is dat in de praktijk niet altijd zo makkelijk. Hoeveel moet je kind eten? Welke keuzes kun je het beste maken?
In de supermarkt zie je dat de keuze enorm is en dat fabrikanten maar al te graag kinderen als gemakkelijk te bereiken doelgroep kiezen in hun marketingstrategieŽn.

De diŽtisten van AVS hebben veel ervaring in het begeleiden en coachen van ouders en kinderen bij het optimaliseren van het eetpatroon. Hierbij kun je denken aan kinderen met overgewicht of ondergewicht, kinderen die slecht of moeilijk kunnen eten door medische of andere oorzaken, sportende kinderen etc. Maar ook wanneer je twijfelt of je kind voldoende voedingsstoffen binnen krijgt of wanneer je vragen hebt over eten in het algemeen kun je contact opnemen.

In een aantal gevallen is een brede gezinsaanpak noodzakelijk om het uiteindelijke doel te kunnen halen. Immers, ouders bepalen de regels en zijn een belangrijk voorbeeld voor kinderen.
Ook kan er sprake zijn van gecombineerde problematiek of vraagstelling. Doordat we met meerdere disciplines samenwerken binnen het Kindcentrum en door de korte lijnen kan een gezamenlijke aanpak gegarandeerd worden. .

Wil je meer informatie over de mogelijkheden binnen het Kindcentrum en welke voedingscoaching van AVS bij jou en je kind past, neem dan contact op via 06 - 5755 9161

Het Kindcentrum is gevestigd aan de Sportlaan 10, 9271 VN De Westereen
Klik op de rode knop voor het
berekenen van je Body Mass Index
AVS sport-dietisten BMI Calculator
Fit en Gezond